عماری، هنر و تکنیک طراحی و ساخت ، از مهارت های مرتبط با ساخت و ساز متمایز است. معماری برای برآوردن نیازهای کاربردی و بصری مورد استفاده قرار می گیرد و بنابراین به اهداف مفید و زیبایی شناختی می انجامد. اگرچه ممکن است این دو هدف در انتها از هم متمایز شوند ، اما نمی توان آنها را از هم جدا کرد و وزن نسبی که به هر یک داده می شود می تواند بسیار متفاوت باشد
از آنجا که هر جامعه ای – ساکن یا کوچ نشین – دارای ارتباط فضایی با جهان طبیعی و سایر جوامع است، ساختارهایی که در معماری تولید می شود، اطلاعات زیادی در مورد محیط زیست خود (از جمله آب و هوا، فضای سبز و …) ، تاریخ، فرهنگ ، مراسم و حس هنری و همچنین بسیاری از جنبه ها را نشان می دهد.
ارتباط معماری با زندگی روزمره
ویژگیهایی که یک اثر معماری را از دیگر سازه های ساخته شده متمایز می کند عبارتند از:
(1) مناسب بودن اثر برای استفاده بشر به طور کلی و سازگاری آن با فعالیتهای خاص بشر
(2) ثبات و دوام ساخت اثر
(3) انتقال تجربه و ایده ها از طریق شکل آن.
که همه این شرایط باید در معماری رعایت شود. دومین مورد ثابت است ، در حالی که اولین و سومین مورد از نظر اهمیت نسبی با توجه به عملکرد اجتماعی ساختمانها متفاوت هستند. اگر عملکرد ساختمان مورد نظر باشد، مانند کارخانه ، ارتباط از اهمیت کمتری برخوردار است. اگر عملکرد عمدتاً ظاهری باشد، مانند مقبره یا بنای یادبود، مناسب بودن اثر از اهمیت کمتری برخوردار می شود.
در برخی ساختمانها ، مانند کلیساها و تالارهای شهر ، خدمات و ارتباطات ممکن است از اهمیت مساوی برخوردار باشند.
در مقاله های حاضر و مقالاتی که در آینده در وب سایت به روز رسانی خواهد شد، ما سعی داریم، به طور عمده به اشکال ، عناصر ، روشها و نظریه معماری بپردازیم. برای تاریخ معماری در دوران باستان ، بخشهای مربوط به یونان باستان و روم در معماری غربی و همچنین هنر و معماری آناتولی در نظر گرفته می شود ؛ هنر و معماری عربستان ؛ هنر و معماری مصر ؛ هنر و معماری ایران ؛ هنر و معماری بین النهرین ؛ و هنر و معماری سوریه و فلسطین و… نیز از جایگاه و اهمیت بالایی برخوردار هستند که به مرور با این بخش ها نیز آشنا خواهیم شد.